Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

torsdag 21 april 2016

Aktiviteter

Igår torsdag var vi iväg till Djäknepark. Fint väder och mycket spring och lek. Grovmotoriken tränades ordentligt!

Idag torsdag stannade de något äldre barnen på Vargen inne en stund när de yngre gick ut på gården för att leka i det soliga vädret. Inne hade barnen tillsammans med en pedagog ett långt samtal om vänskap och om hur vi ska vara mot kompisar på förskolan:
"Man ska inte slåss"
"Man ska inte rivas eller sparkas"
"Man ska säga saker som gör kompisar glada"
"Man ska inte säga att man inte får vara med och lyssna när man säger stopp!"
Det var några av barnens reflektioner och tankar. Bra om samtalet fortsätter med barnen hemma också, då förskola och hemmet ska samarbeta i värdegrundsfrågor.
Samarbetsövningen som barnen fick testa idag döpte vi till "ringdansen".

Här ska barnen samarbeta med varandra och hjälpas åt så att alla kompisar får plats i rockringen när musiken stoppas. Från början är det 3 rockringar på golvet. 

Påminner om att titta igenom i "bortglömdakläder- korgarna" som finns i hallen. Allt som blir kvar efter imorgon skänks till välgörenhet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar