Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

tisdag 3 maj 2016

Hallbergaskogen

Idag tisdag åkte de äldre barnen till Hallbergaskogen. Vi möttes av fin grönska och fågelkvitter. Vilken skillnad sen sist vi var där!

Men längre in i skogen fann vi skräp som inte hör hemma i skogen. Vilken tur att vi hade tagit med oss handskar och soppåsar. Barnen hjälptes åt att plocka skräp och göra fint i naturen.

Det tar 1 miljon år innan en glasflaska försvinner i naturen!


Vi hjälptes även att sortera.

Efter ett bra jobb med att plocka skräp var det fri lek i skogen. Barnen plockade fina blombuketter, pyntade kojan, letade efter sniglar och maskar, lekte fantasilekar mm. En mycket bra , solig och lärorik förmiddag i skogen!Enligt läroplanen för förskolan, Lpfö 98 reviderad 2010 ska förskolan
lägga stor vikt vid miljö-och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten ska hjälpa barnen att förstå hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och i framtid.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar