Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

onsdag 4 maj 2016

Vardagsmatematik och återvinning

Under våra frukt och samtalstunder synliggör vi matematik och nya begrepp för barnen. Barnen räknar varandra, vi räknar hur många barn som är frånvarande samt hur många vi skulle bli om alla var närvarande. Vi sjunger räknesången samt använder begrepp som hel, halv och fjärdedel när vi delar frukt. Barnen har vant sig att höra dessa begrepp och använder dessa begrepp själva nu.

Efter gårdagens skräpplockardag i Hallbergaskogen fick vi med oss en plastsäck full med skräp. Idag tog vi fram bilder från igår och reflekterade över vad vi hade gjort och varför. Barnen diskuterade vad ordet återanvända kunde betyda:
-"Att man åker och slänger saker på Returpunkten"
-"Att kartong slängs med annat kartong och blir nytt kartong"
-"Man använder igen! Gör nåt nytt fast det är gammalt"
Barnen arbetade i grupper som de tillsammans döpte till: Fjärilsgruppen och Vattengruppen. 
Barnen återanvände skräpet som vi plockat i skogen och producerade fantastiska skapelser under många intressanta samtal och diskussioner.På eftermiddagen gick vi ut på gården Vädret har varit helt underbart och därför brukar vi gå ut strax efter lässtunden. 

En populär aktivitet bland barnen är att "måla" med vatten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar