Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

lördag 14 maj 2016

Vargen vecka 19

Veckan startade vi med att fråga barnen vad de skulle tycka om att måla kaplastavar i olika färger. Barnen tyckte att det var en bra idé och arbetade med att måla kaplastavar i flera dagar. Nu blir det roligare att bygga!Vi har även titta på vårt "årstidsträd" på gården och fotograferat det. I vårt rörelserum inne på Vargen kan man tydligt se hur trädet ändrar utseende varje månad eftersom vi har fotograferat trädet sen oktober. Dessa bilder skapar mycket samtal bland barnen om bl a färger, naturen, årstider, födelsedagar osv. Kom gärna in och titta!


Veckan avslutades med "Fredagsexperimentet"
Denna gång experimenterade barnen med olika vätskor. Vatten, olja samt karamellfärg. Vi hällde först vatten i en plastflaska, därefter vegetabilisk olja. Vad hände? Barnens observationer:
-"Oljan är gul och vattnet blir inte gult"
-"Oljan blir kvar uppe på vattnet!"
-"De blandar sig inte"
Nästa steg var att hälla i karamellfärg. Barnen röstade fram blåfärg. Genom handuppräckning räknade vi hur många barn röstade för grön och hur många röstade för blå.
När karamellfärgen hade sjunkit igenom oljan och färgade vattnet fick barnen fundera över vad som skulle hända om vi stoppade i en brustablett. Många av barnen visste vad en brustablett var:
-"En tablett som smulas sönder i vattnet"
-"Ja, och det blir bubblor!"
-"Om vi stoppar i en brustablett i flaskan kanske det exploderar!"
Flera av barnen höll för öronen när vi la brustabletter i flaskan.
Vad hände?
-"Wooow! Det rör sig där nere"
-"Det blir bubblor som åker upp"
-"Det är som upp och ner!"
-"Tabletten gör bubblor som kommer upp"
-"Det exploderade inte!"
-"Vattnet kommer upp i oljan"

Passar på att påminna om att lämna in utvecklingssamtalslappen så fort som möjligt om ni inte gjort det redan. Tid och datum för ett utvecklingssamtal får ni av oss pedagoger så småningom.

Trevlig helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar