Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

fredag 10 juni 2016

V.23

Den här veckan har vi varit fortsatt mycket ute och lekt på gården, barnen har också lekt en del inomhus och speciellt en del i våra nya miljöer är väldigt roliga!

Här är vår rörelsemiljö, (fortfarande saknas en del material) men barnen leker mycket här, de ligger och tar det lugnt, eller så hoppar de ner på madrassen. Vi har märkt att många av våra barn har ett stort rörelsebehov och vill därför kunna erbjuda dem mer rörelsemiljöer även inomhus. 


Här är vår nya hemvrå och barnen leker mer hemlek här nu än i det förra rummet. Det dukas upp och dockorna blir ompysslade i docksängen, även ett och annat barn blir nedbäddat där. 

Denna veckan gjorde vi också om igen vår matplats, vi märkte att det inte fungerade så bra att sitta i det förra "hemrummet" så valde att flytta in i byggrummet och flytta byggrummet till det andra rummet och det blev mer plats och lugnare miljö här inne! Vi har också tänkt att ha ateljéverksamhet i detta rummet, så att det inte bara blir ett tomt rum med bord. Men det är lite hyllor och material som måste fixas innan det blir färdigt också! 

Hoppas att ni har överseende med att det kan vara lite rörigt ibland, men vi gör ständigt om våra miljöer så att det ska bli till det bästa för era barn ☺️. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar