Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

lördag 15 oktober 2016

Vargen vecka 41

Nu har hösten kommit på riktigt! Barnen har uppmärksammat detta och på gården är det lek och skapande med höstmaterial.
Samarbete mellan barnen för att skapa en hösttavla. "Vad olika färger på löven det finns", "vi kan sortera i olika färger!"

Resultatet av barnens lövsortering efter färg pryder vår naturhörna. Kom in och titta!
Vi har även satt potatis med de barnen som ville. "Vi kanske kan äta potatismos sen när det kommer upp potatisar"
"De måste ha vatten också, vatten är blommornas mat så de kan växa"


Vi har även fått ett web ägg som kopplas till datorn. Detta verktyg förstorar upp föremål upp till 40 gånger! Barnen har undersök bland olika naturmaterial och allt möjligt med hjälp av denna digitala förstoringsglas.

Hela denna vecka har barnen delata i grupper för att titta på bilderna som vi har tagit under promenaderna i Norrköping. En pedagog har varit med och ställt öppna  frågor samt antecknat vad barnen säger och undrar när de tittar på bilderna. Utifrån dessa kommentarer kommer vi att arbeta med projektet: "Vårt Norrköping". 
Vi hann även med ett besök till biblioteket med en av grupperna. Spännande och intressanta böcker lånades.

Nytt material har tillförts i bygg och konstruktion. Pinnar och kottar från vårt sista besök i skogen. Materialet är okodat, vilket innebär att det är barnens fantasi och kreativitet som får avgöra hur materialet ska användas och vad det ska föreställa.

Under hela veckan har några barn arbetat med att skapa aliens. En idé som ett barn kom med och nu har det spridit sig i barngruppen. Barnen hjälper varandra och berättar hur de har gjort. "Först måste man rita hur den ska bli. Sen hämtar man samma färger och klart!"
Många toarullar går till skapande, så har ni några toarullar där hemma, ta gärna med dem till förskolan!


Trevlig helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar