Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

lördag 29 oktober 2016

Vargen vecka 43

Projektarbetet har kommit igång och några av barnen har berättat vad de tycker skulle vara intressant att veta mer om i "Vårt Norrköping". Barnen har bland annat gjort en mind map.

Ett nytt föremål har kommit fram i skapande och naturrummet. Barnen inspirerar av dessa och skapar höstiga bilder.
"Det är som halloweenpumpor"
"Vad fina de är, en har ränder så här och lite grönt"


Modern teknik som iPad skapar ett samspel mellan barnen. Pedagogiska appar där barn kan samarbeta, diskutera problemlösningar och mötas kring finns att tillgå i vår iPad.


Vår web ägg används flitigt av barnen för att upptäcka och undersöka olika föremål. På bilden nedan undersöker ett barn sin nagel med en liten blå glitter på.
"Oj, vad stort det blir! Om man tar bort ägget från fingret så ser man nästan inte glittret, ägget gör det stort och visar på datorn"


Trevlig helg och kom ihåg att det är föräldramöte måndagen den 7/11 kl. 18-19. Välkomna!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar