Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

fredag 7 oktober 2016

Vecka 40 Vargen

Denna vecka startades med gemensam målning ute på gården efter barnens önskemål. Många interessanta samtal sker i mötet mellan barnen under denna aktivitet."Jag har målar en tjejfladdermus!"
"Och jag ett monster med fyra händer"
"Jag målar glada människor!"
På gården erbjuds även aktiviteter som bygg och konstruktion. På bilden nedanför är det två barn som har byggt Kolmården.
I fredags kom vår händiga vaktmästare och satte ihop vår efterlängtade kub!


Syftet med kuben är att skapa rum i rummet med förändliga miljöer. Tänk dig att kunna simma bland delfiner, hoppa i havets vågor eller vila till vackra bilder innifrån en kalejdoskop! Eller sitta och titta på "skuggteater" inne i kuben. Kom gärna in och titta på vår kub!"Nu hoppar jag i vattnet!"
"Det ser ut som i Italien men här på förskolan!"


"De tre bockarna Bruse"


I onsdags begav vi oss till Hallbergaskogen i Vidablick. Alltid lika spännande att åka spårvagn i "Vårt Norrköping".
Barnen samlade material från skogen som de ville undersöka närmare och därför har vi skapat ett undersökningsbord i vår naturhörna."En koja! Undrar vem som har byggt den?"

I torsdags hade personalen kompetensutvecklingsdag med arbetsmiljö i fokus. Vi hade en föreläsning  om välmående där vi fick bland annat öva på andningsteknik för att slappna av och komma ner i varv. 
Idag fredag provade vi detta tillsammans med barnen. En lugn och skön stund innan lunch!

Trevlig helg!
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar