Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

tisdag 29 november 2016

Magsjuka på förskolan

Hej!
Denna vecka har många barn och personal drabbats av magsjuka på båda avdelningarna. För att få stopp på smittan är det viktigt att man håller barnet hemma minst 48 timmar efter att barnet kräkts eller haft diarré sista gången. Barnet ska även kunna äta vanlig mat. Avgörande är barnets allmäntillstånd. Vi rekommenderar även att hålla eventuella syskon hemma.
Vi vill även be Er föräldrar att tvätta barnets händer vid lämning på förskolan, detta för att minska spridning av sjukdomen.
Vi har pratat med barnen om att man ska tvätta händerna noga med tvål efter varje toalettbesök, innan måltid samt när man kommit in från gården.

Mer information om magsjuka hittar ni i länkarna nedan.

Med vänlig hälsning
Personalen

Magsjuka hos små barn

Magsjuka hos barn - smittguide

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar