Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

torsdag 3 november 2016

V.44

Den här veckan har vi haft lite mindre barn pga höstlov i skolan, men för de som har varit denna veckan så har vi fortsatt att arbeta med projektet spårvagnar samt andra aktiviteter.

Vi tog en promenad längs Drottninggatan för att kolla spårvagnar och det kom flera stycken och barnen ropade när de såg dem komma sedan vinkade de åt dem! Vi har också tittat på filmer med spårvagnar och fångat barnens reaktioner, mycket är fokus på att de just ser den komma, och de vill åka spårvagn, vilket vi planerar att göra inom en snar framtid tillsammans. Vi har också varit ute i regnet på gårdenoch lekt, barnen tyckte det var kul att hoppa i vattenpölarna som fanns och att leka med leran som skapades. 

Inomhus har det varit mycket lek med den populära playdohdegen. Det bakas och formas allt möjligt, köttbullar, bollar, kebabrullar, mellanmål, godis, tårtor och massa massa mer, mest ätbara saker. Under all lek så är det också mycket sång bland barnen, populärast att sjunga är "ja må de leva" samt "Daddy finger" 🎵🎶

Nästa vecka har vi ju föräldramöte på måndagen, hoppas vi ses då! Trevlig helg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar