Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

torsdag 3 november 2016

Vargen v 44

Under denna höstlov vecka arbetade barnen med projektet i mindre grupper. (Syftet med mindre grupper är att pedagoger ska bättre kunna fokusera på alla barns tankar och idéer)
Alla barn har nu uttryckt i både ord och bild vad de skulle vilja veta mer om i vårt Norrköping. Vi får se vart dessa tankar leder vårt projekt, spännande!
Under tiden en mindre grupp arbetar med projektet, är resten av barngruppen ute på gården och leker.


I naturhörnan har vi undersökt om det har hänt något med potatisen vi planterade för några veckor sedan:
"Ja! Det har kommit upp små gröna kvistar!"
"Vi planterade en potatis och nu kommer det att växa en stor potatisväxt!"
"Vi måste ge den vatten så den kan växa mera."


I torsdags åkte vi spårvagn till Hallbergaskogen. Efter frukten delade vi oss i små grupper och arbetade med uppdragskort. Barnen samarbetade och utförde nästan alla uppdrag! Bra jobbat!
Medan vi väntade på spårvagnen för att åka tillbaka till förskolan, upptäckte barnen något de kände igen från vårt projektarbete.

"Där står det Norrköping!" 

På måndag är det föräldramöte kl 18-19.
Hoppas vi ses då!
Trevlig helg!
🍁🍂🎃🕸🍂🍁
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar