Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

fredag 18 november 2016

Vargen, vecka 46

I tisdags och i onsdags arbetade vi med vårt projekt Vårt Norrköping, och delade in barnen efter deras intresseområde; spårvagnar, vattenfontäner och statyer. Barnen fick berätta vad de ville göra i de respektive grupperna. Många bra förslag och interessanta undersökningsområde kom upp i de olika grupperna. Barnen fick även titta på föräldrarnas förslag och bilderna från föräldramötet. Många av barnen blev förvånade när de såg sina föräldrar på bild.
Ett förslag från barnens sida var att gå till biblioteket och låna böcker om Norrköping. Så vi begav oss dit i torsdags. På vägen dit och på biblioteket uppmärksammade barnen många statyer  och vattenfontäner som barnen skälva dokumenterade och fotograferade.

"Den känns hård och kall"
"Den är gjord av sten tror jag"
"Ja, och den går runt runt"

På biblioteket frågade barnen själva en bibliotekarie om hjälp. Vi fick med oss två böcker med många bilder och fakta om Norrköping.

På eftermiddagarna har några barn arbetat vidare med programmering och byggt banor åt våra Robot-kryp. Barnen arbetade i grupper med en kompis som hade varit med vid första tillfället dessa robotar kom fram. På så sätt interagerar barnen genom att dela med sig av tidigare kunskaper med sina kamarater. 


Vi tog en härlig promenad idag fredag till Värmekyrkan för att lämna barnens fina ljuslyktor. Tusentals ljuslyktor fanns på plats när vi kom dit. 

Veckan avslutades med ett spännande experiment och tvätt av sten.
Varför sjunker den skalade clementinen men inte den oskalade? I korridoren in till Vargen hittar du barnens hypoteser och förklaringar. Läs dem gärna!

På bilden nedanför en sten som grävdes upp av några barn på förskolans gård. Stenen skapade många spännande samtal om bland annat hur stenen kunde hamna där?
"Kanske någon som grävde ner den som sin skatt?"
"Någon som kanske glömt den"?
"Först trodde jag det var ett skelett som var i sanden!"
Efter en stund bestämde barnen att de skulle göra stenen fin. 
"Wow , den glittrar!"
"Nu har den fina färger, förut var den bara  grå"
Stenen skapade många spännande samtal och den undersöktes extra noga efter tvätten.
"Jag tror jag ser guld!"

Ha en trevlig helg och gå gärna med barnen till Värmekyrkan på söndag kl 15, Barnkonventionens dag, för att titta på de tusentals ljuslyktor som kommer att lysa upp i mörkret för alla barns rättigheter i samhället. (Mer information i länken nedan)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar