Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

torsdag 10 november 2016

Vecka 45 Vargen

Denna vecka startades med att åka berg och dalbana efter barnens eget initiativ. Stolar ställdes på rad in i kuben och biljetter tillverkades av barnen. Skrik och skratt fyllde rummet!😀

Till allas glädje kom första snön i veckan. Efter mycket jobb lyckades barnen skrapa ihop snö till en liten snögubbe!

När snön försvunnit kom det fram en hoppe-hage, inspirerat av golvmattan som ligger på en av entrén till förskolan.
Här räknades från 1-10 och från 10-1 samtidigt som barnen tränade på att stå i  kö och vänta på sin tur.


I naturhörnet erbjuds barnen att skapa fina tavlor genom att återanvända material. I detta fall gamla ljusmanchetter. En fin färgglad tavla skapas och när man känner sig nöjd med sitt skapande fotograferar barnet sin tavla och städar efter sig så att nästa kamarat kan börja på en ny tavla.
Miljön är anpassat och tänkt för att barnen ska kunna mötas i arbete med olika material. På detta sätt skapas det samtal och diskussioner som leder till lärande tillsammans och nya kunskaper.

I onsdags eftermiddag öppnade en mindre grupp barn en låda som hade sänts till oss på Lokatten.
Många trodde att det kunde vara en dinosaurie Rex i lådan. Någon trodde en vattenfontän!
I lådan fanns det sex roliga Blu-bots med namn som barnen kände igen: Anna, Selma, Olof, Kristoffer mm

Med hjälp av dessa "robot-kryp" tränar barnen programmering på ett lekfullt sätt samtidigt som barnens logiska tänkande utvecklas. Tanken är att alla barn ska bekanta dig med programmering.

I torsdags var det höstfest! Det var dans, sång och mycket glädje bland alla spiderman, pirater, fjärilar, skellett, hundar , katter, prinsessor mm. Det bjöds på god och nyttig fruktsallad. Gumman Höst kom med presenter till alla barnen! Lyckad fest med glada och härliga barn!
Veckan avslutades med att titta i fina, nya faktaböcker som vi har beställt om bl a vargar, fotboll, dinosaurier, hajar mm. På förskolan ska barnen möta en variation av litteratur.  Sagoböcker, serietidningar, faktaböcker mm.


Ha en trevlig helg så ses vi nästa vecka!
🍂🍁⛄️🍂🍁⛄️🍂🍁Inga kommentarer:

Skicka en kommentar