Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

fredag 2 december 2016

Vecka 48, Vargen

Denna vecka började med att det dukades fram mycket material för skapande. Som inspiration fanns det juliga bilder och julmusik. Inga färdiga mallar av någonting finns att tillgå. Här får barnen arbeta efter egna förutsättningar och skapa fritt. Barnens alster kommer att sättas upp i korridoren in till Vargen. Kom gärna in och titta på dessa glittrande skapelser!


För att barnen skulle få ännu mer inspiration, gick vi på promenad i Vårt Norrköping för att leta efter julig inspiration. På så vis integrerar vi vårt projekt i juletiden. 
När barnen hittade något dokumenterade  de det genom att själva fotografera. Dessa bilder har även satts upp i skapande hörnan för att inspirera.

I onsdags var det kladdigt värre då barnen bjöds på juligt slime! Självklart var det glitter i slimet.

"Så himla kladdigt!"
"Men det glittrar fint"
"Usch! Riktigt slime!"

I torsdags 1/12 hände det märkliga saker inne på Vargen. En julgran fanns på väggen samt en julkalender! Ingen förstod när eller hur det hade kommit dit!
Och i fredags fanns även en rolig tomte uppsatt på väggen. En dörr till ett skåp stod öppen och kanel och socker fanns på golvet i köket! Barnens tankar:
"Det kanske är tomten!"
"Eller tomtenissar som kommer på natten när vi sover!"
"Och de blev hungriga!"
"Det är ett mysterie!"
Ett kort med ett barns namn på kommer att dras upp varje dag fram till jul. Barnet får då öppna en lucka i adventskalendern. Vårt syfte med årets adventskalender är att inspirera och uppmana till läsning för barnen. Klicka på länken nedan så får du se en kort film där ett barn berättar om varför läsning är så viktigt.
Trevlig helg önskar vi på Vargen!
🕯🕯
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar