Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

fredag 27 januari 2017

Björnen v.4

Den här veckan har vi lagt mer arbete på att jobba med vårt projektarbete kring spårvagnar. Barnen har fått rita orange-gula teckningar som vi sedan bar klippt ut spårvagnar utav, sedan har barnen fått rita dit fönster på dem och sedan klistra fast sin bild. Dessa har vi nu satt upp i gången i vår "innehall" så att det ser ut som ett spårvagnståg. 


Vi har också påbörjat vårt arbete med en större gemensam spårvagn, som barnen tillsammans målar upp. Änsålänge är det bara fönstrena som är målade, men arbetet fortsätter nästa vecka! 


Vi arbetar också med att barnen kan själva i våra vardagliga situationer, som att ta av och på sig själva, kunna ta mat själv osv.  Detta är något som står i förskolans läroplan att vi ska arbeta med, t.ex att barnen ska utveckla sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning, vilket man tränar på i båda dessa situationer. Barnen utvecklar också "självständighet och tillit till sin egen förmåga" (lpfö98, rev.2010) genom att träna på dessa saker! 😊
Vår doktorsväska är också väldigt populär bland barnen, de leker doktor och att man är sjuk och får en spruta.


Playdohdegen är också väldigt populär (ifall ni skulle undra varför era barn kommer hem med rosa deg på kläderna..) ☺️. De leker ständigt med dem och det görs pannkakor, matlådor, bollar m.m. Mycket kreativt blir det när de sitter med den! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar