Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

onsdag 18 januari 2017

Denna vecka...

... har varit mycket blandade aktiviteter.
 I språkrummet har barnen sysselsatt sig med bl a ägghalvor som ska sättas ihop efter mönster. Samtal om mönster, färger, former, antal, storlek mm förs mellan barnen:
-"Så många ägg, vi räknar dem"
- "28! De är 28!"
- "Den där ser ut som en spiral "

 I det stora rummet pågår det många fantasilekar. Bilderna nedan visar en dinosauriegrotta. Barnen arbetar, diskuterar och samarbetar länge för att ställa i ordning dessa lekmiljöer.


I skapande blir det många alster, allt utifrån barnens egna initiativ. Bilden visar en mandalas.


Med hjälp av några barn kom det upp en biltvätt på gården i måndags. 


De barnen som ville gå ut idag onsdag, experimenterade med bubblor i vattenpölarna på gården. Dagen innan hade några barn blåst bubblor med färg i muggar och på papper.Onsdagen avslutades med att göra en härlig rosa deg. Barnen hjälps åt att mäta och röra om (Matematik och samarbete)Mvh
VargenInga kommentarer:

Skicka en kommentar