Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

onsdag 29 mars 2017

Björnen

Igår tisdag tog vi en promenad för att titta vad som händer i vår närmiljö. Igår gick vi till Nya Torget för att se hur bygget går, barnen är fascinerade av maskinerna som arbetar dör, lyftkranar och lastbilar. Igår när vi kom dit höll de på att lyfta stora betongblock, det var spännande att titta på! 
Efter det gick vi runt torget och tillbaka, liten bit men barnen hinner reflektera mycket under denna stund. De ser spårvagnar, färger, bokstäver, affärer m.m, de frågar mycket kring vad de ser. 


Idag onsdag har vi påbörjat ett nytt "material" som barnen ska få jobba med. Nämligen färgat ris, som de ska få leka med och känna på. Några barn hjälpte till att göra det, sedan måste det torka, så när det är färdigt så kan barnen börja utforska det tillsammans! 
Vi har också tagit nya kort på barnen idag som vi kan sätta upp i deras spårvagn som sitter på väggen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar