Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

torsdag 2 mars 2017

Promenad

Idag tog vi på Björnen en promenad tillsammans. Idag valde vi att gå längs nere med vattnet 😊.

Först såg barnen en spårvagn, någon sa att den var gul 


Sedan när vi kom ner mot vattnet så såg vi ju massa vatten och det diskuterades lite kring vad vattnet hade för färg och vad som finns i vattnet. 


Man skulle ju heller inte bada i det här vattnet, det var nog väldigt kallt och farligt att bada där i. 

Det var ok för ankorna och fiskarna att vara där i däremot 🐠. 

När vi kom tillbaka efter promenaden så samlades vi för att titta på bilderna och diskutera tillsammans vad det var vi hade sett och om vi såg något annat speciellt på bilderna.

Barnen sa att vattnets färg var grönt, gult och blått. Ankorna som bodde i vattnet lekte. Vi kom också överens om att det inte fanns hajar i just det här vattnet, ett barn sa att hajarna finns i havet. Vi skulle ju heller som sagt inte bada här utan det får man göra hemma i badkaret eller i badhuset. 

Spårvagnen vi såg på bilden hade gul, grön och röd färg. 

Ha en fortsatt trevlig kväll! 😊. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar