Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

torsdag 16 mars 2017

Torsdag

Solen sken på våran gård och barnen lekte i det sköna vårvädret på förmiddagen innan lunchen. 
Efter läsvilan inspirerade barnen varandra om att leka cirkus efter att ha läst en bok om Alfons och hans magiska tricks. En stor planering sattes igång i barngruppen där roller tilldelades och rekvisita skapades. Det samtalades bland annat om vad som finns på en cirkus, hur ser personerna som arbetar på en cirkus ut och hur tillverkar man en trollstav?
Resultatet blev en spektakulär cirkusshow med tigrar och tigertämjare, cirkusdirektörer, ballerinor som balanserade på lina, clowner och trollkarlar. En entusiasmerande och glad publik kunde se och uppleva en mycket trevlig cirkusföreställning.

Tiger

Trollkarl

Clown

Föreställningen dokumenterades och barnen kunde titta på resultaten tillsammans. Många skratt och reflektioner under denna stund.

Vi passar på att påminna er om att på måndag 20/3 är förskolan stängd pga kompetensutvecklingsdag för personalen.

Med vänlig hälsning vi på
Vargen
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar