Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

onsdag 30 augusti 2017

Vargen

I tisdags upptäckte barnen några larver som fanns i en buske på gården. Eftersom intresset för dessa larver verkade vara stort, så gjorde barnen ett litet "hus" av en plastburk för att kunna ha larverna inne på avdelningen och kunna undersöka de lite närmare.
-"undrar vad de äter?"
-"Jag tror de blir fjärilar sen"
- "vad heter dem?"
-"vad små de är!"
Svaren till barnens frågor hittade vi i en bok som handlade om kryp. Nu finns larverna i vår naturhörna inne på Vargen.Idag onsdag startade vi dagen med att göra en ny playdoh deg. Barnen hjälptes åt att räkna, använda olika mått såsom decilitermått och matskedsmått, samt att turas om och samarbeta. En extra ingrediens som piffar upp det hela är glitter! Mycket glitter ska det vara!


På gården byggdes det en stor förskola med hjälp av träklossar. Många barn deltog i denna lek som speglade en del av barnens egna upplevelser på förskolan.

-"Barnen lämnas på förskolan för att mammor och pappor måste gå till jobbet"
-"Nu ska barnen sova. Vi sjunger Björnen sover, så barnen sommar. Shhh, nu ska vi vara tysta!"

"Nu kommer pappa och hämtar barnen"


Ha en bra eftermiddag och kväll!
Mvh
Vi på Vargen
☀️☀️☀️🌸☀️☀️☀️
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar