Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

fredag 8 september 2017

Fredag på björnen

Nu är inskolningarna så gott som klara här på Björnen och det går bara fint för de nya barnen :). De anpassar sig mer och mer till våra rutiner och miljöer och börjar leka med de andra barnen också, och de "gamla" barnen tar väl hand om de nya och bryr sig om dem, :). Inne är det mycket plocklek och helt enkelt upptäcka vad det finns för saker att leka med,  vara i hemvrån och laga mat och äta är också populärt. Ute tycker barnen om att leka i sandlådan, åka rutschkana samt gå runt med dockvagnar just nu.

Idag gjorde vi också en ny playdohdeg tillsammans, det är också något som är omtyckt att arbeta med. Barnen fick känna på degen innan den var helt klar och de tyckte den var varm (kokande vatten).
Vi hade grön färg och ett barn tyckte vi skulle ha mer grön färg i så att den blev mörkare grön, och då gjorde vi så! Sedan arbetades det med degen och bakades på förmiddag poch eftermiddag!

Trevlig helg allihop! 🎶🌸Inga kommentarer:

Skicka en kommentar