Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

tisdag 19 september 2017

Promenad

Idag tog vi alla på Björnen en promenad tillsammans. Vi gick ner mot strömmen, vid Roddklubben och sedan vidare bort mot Strömsparken och yllefabriken och vattenfallet.

Vi såg mycket som barnen uppmärksammade. 


"Här bor jag"

En fontän i strömmen,som sprutade vatten

"Jag fryser i det vattnet" sa ett barn och vi diskuterade att det var ju faktiskt farligt att bada här, och kallt. Vi såg heller inga ankor här först, men sedan kom de vartefter. 😊. 

En gång slutade fontänen att spruta vatten, och då frågade vi barnen vart vattnet tog vägen, men nej det var ingen som visste.,det får vi återkomma kring! 


Sedan började det regna och då fick vi ta på oss våra luvor 👍.

Vi gick vidare ner not Strömsparken och där såg vi en båt 

"Den åker snabbt!" Sa ett barn.

Sedan såg vi ytterligare en fontän och den sprutade vatten sa barnen. 

"Duschar" sa ett barn och vatten duschar vi ju faktiskt i.

"Duschar där," sa även samma barn och pekade vidare mot vattenfallen långt fram, så vi gick förbi dem och tittade på dem och pratade om vad det hette tillsammans med barnen. 


Vi tänkte den här promenaden som ett första steg i projektarbetet i "vårt Norrköping", en första promenad för att se vad barnen intresserar sig för i vårt närområde.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar