Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

onsdag 20 september 2017

Tisdag och onsdag på Vargen

Igår tisdag fick barnen på Vargen själva bestämma om de ville vara inne eller ute på förmiddagen. Inne erbjöds det diverse aktiviteter som målning och dans. Ute blev det att experimentera och leka med vatten.
Mycket aktivitet och samspel i samband med vatten som material.
-"Båten kommer och ska köra iväg till Stockholm"
-"Jag ska åka till Söderköping, för där finns det båtar "Idag onsdag bjöds det på egna odlade grönsaker på fruktstunden. Favoriten blev morötterna men många vågade smaka på rädisor också!


Vi hann även med en promenad runt Strömmen. Det blev många samtal om vatten och fiskar. Syftet med dessa promenader runt staden är att observera och lyssna in vad barnen blir intresserade av, för att sedan samla material och Hitta en utgångspunkt till vårt projekt Vårt Norrköping.


-"Vi ser Gull-Olle härifrån!"
-"Och fontänen i vattnet"


Barnen letar efter fiskar i vattnet


Vi tittade även på ett ankare.
-"Pirater har ankare för att bromsa båtarna"
-" Den sjunker ner i vattnet för det är så tungt"


Vi passar även på att påminna att den 6:e oktober är Lokattens förskola stängd då det är gemensam kompetensutvecklingsdag i hela Norrköpings kommun.


Ha en trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar