Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

tisdag 21 november 2017

Snö och is

Idag tog vi en promenad i snövädret.
Vi gick i motvind, ett barn tyckte det var lite läskigt att man fick snö i ögonen, men vi pratade om att det var ingen fara, för det är ju faktiskt bara vatten :)

Vi gick vidare ner mot Louis de Geer för att se hur vattnet såg ut där nu när det har blivit kallare. Och faktiskt så hade vattnet frusit delvis till is utanför Louis de Geer-hallen! "Isen" sa ett barn när det såg vattnet.


Ett barn var sugen på att lägga sig ner på marken och slicka på snön, men då fick vi prata om att det är ju faktiskt farligt, att tungan kan frysa fast, brrr.... 

Vi fortsatte promenaden upp mot industrilandskapet, värmekyrkan och vattenfallet, för att se hur det såg ut där. Vi hittade en skulptur som höll på att sättas upp, det såg ut som en stor isskulptur av något slag.


                                                                 Vi såg snöstjärnor
                                                   
                                                              Vattenfallet

Vägen tillbaka till förskolan tog vi över city, där hittade vi några vi kände igen i ett skyltfönster, babba och bibbi och diddi ropade barnen! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar