Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

fredag 22 december 2017

Julbrev från Föskolechef


Hej alla vårdnadshavare


Nu har höstterminen börjat gå mot sitt slut, jul och nyår nalkas. Den här terminen har verkligen gått fort och jag har redan varit här i nästan ett halvår. Det är verkligen fyra kanonförskolor och pedagoger jag, era barn och ni har omkring oss.

Januari 2018 närmar sig som sagt med stormsteg och jag vill bara berätta hur det ser ut hos oss. Jag har i mitt ansvar fyra förskolor i city det är: Flagglina, Strandgården, Lokatten och Tallgården. Vi har gemensamma möten och samarbete när det gäller olika grupper, även vid sammanslagningar. Därför tänker jag att det kan vara gott för er alla att få ta del av informationen.

 

På Flagglinan har vi fyra avdelningar:

Nyckelpigan: Yngre barns avdelning, Där jobbar: Wanya, Anna, Veronika och Cassandra (som varit på Humlan tidigare) Extratjänst: Amal

Humlan: Yngre barns avdelning, Där jobbar: Isabelle (nyanställd förskollärare), Dowa och Frida, Pool: Sofia

Räven: Äldre barns avdelning, Där jobbar: Jolanta, Annci och Mervat

Ugglan: Äldre barns avdelning, Där jobbar: Marie, Jenny och Chmouni

 

På Strandgården har vi två avdelningar

Fisken: Yngre barns avdelning, Där jobbar: Ingela, Raghad, Ann-Louise och Stefan

Krabban: Äldre barns avdelning, Där jobbar: Agnetha, Carina och Marwa

Extratjänst: Malike

 

På Lokatten har vi två avdelningar

Björnen: Yngre barns avdelning, Där jobbar: Marielle, Erika och Barbro

Vargen: Äldre barns avdelning, Där jobbar: Mia, Paola (sjukskriven) och Segen

Resurs: Vianka

 

På Tallgården har vi två avdelningar

Barret: Yngre barns avdelning, Där jobbar: Martina, Rani och Heiam

Kotten: Äldre barns avdelning, Där jobbar: Malin, Nada, Adelina

Resurs: Adelina, Extratjänst: Viry

 

Vi har även förmånen att ha en Vaktmästare Björn hos oss och han kan ni vårdnadshavare säkert stöta på när ni hämtar era barn. Han har även en kollega som heter Mikael som hjälper till vid behov.

Nu till hösten så har vi även utökat arbetslaget på kontoret med en specialpedagog som heter Marie Hallberg som finns för pedagogerna i tankar kring barnen och Johanna Bondesson (inte ny) men tillbaka som utvecklingspedagog som stöttar pedagogerna i olika frågor t.ex. gällande dokumentation och miljöerna inne och ute.

Jag har som ni nog alla vet mitt kontor på Flagglinan och i dagsläget delar jag med den andra förskolechefen i city. Jessika Rask som har efterträtt Catherine Molander som slutade i höstas, hon har ansvar för Hatten, Tuppen och Hantverkaren. Vill ni ha tag i mig så är det bara att maila eller ringa. Jag gör mitt yttersta för att vara er behjälplig.

Kalendariet inför våren är på gång och vi kommer att lägga ut viktiga datum på bloggen. Det datum som är viktigast just nu 2018 är att måndagen den 8 januari har förskolan stängt. Då ska pedagogerna bl.a. planera upp det arbete som ska arbetas med fram till sommaren. Ni som har anmält att ni är i behov av omsorg kommer att få besked senast torsdag vilken förskola som håller öppet. Sista datum för att anmäla omsorgsbehov var den 8 december.

Jag ser fram emot ett fortsatt samarbete med er alla under 2018

 

 

Hoppas att ni alla får lite ledigt nu under jul och nyår och att snön faller så barnen kan leka i snön.

Jag önskar er alla

 

 

God Jul & Gott Nytt År

Mvh Pernilla


Tel.nr: 011-15 78 82

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar