Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

torsdag 14 december 2017

Vattenexperiment

Idag gjorde vi på Björnen experiment med vatten. De äldre barnen fick gå ut på gården med varsin plastmugg och fylla den med snö, sedan tog vi in dem och diskuterade tillsammans vad som kommer hända med snön. 
Vi satte upp muggarna på hyllan inne i det rummet där vi äter mat. 
Vi diskuterade att snö är vatten, att det kommer smälta och bli vatten. Is är kallt sa ett barn också, och det är ju sant. Flera av barnen hade grus och löv i sina muggar, men de trodde inte att vattnet skulle bli smutsigt när det smält. Vi får se vartefter hur det kommer att se ut i deras muggar. 


När vi var klara med dem så fortsatte vi med att fylla varsin ballong med vatten, och sedan hängde vi ut dem i trädet. De kommer att frysa till is, sa ett av barnen då. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar