Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

onsdag 31 januari 2018

Snöexperiment

Den här veckan har vi på Björnen ägnat oss åt olika Snöexperiment inom vårt projektarbete kring vatten.

Förra veckan tog vi on snö i en burk, och denna veckan kollade vi, de äldsta barnen, tillsammans på vad som hade hänt med snön. Vi konstaterade att det hade blivit vatten, och att det heter att snön har smält. Barnen var intresserade och med på vad det var som hade hänt. 


Igår tog vi ut karamellfärg på gården och hällde i snön för att se vad som hände. Den flöt nara ut lite, men sedan var det roligt att blanda snön med färgen tyckte barnen. 


Vi tog även in snö i en bytta, som vi sedan använde idag. (Förvarade det i frysen tills idag, ifall man vet ju aldrig med vädret). 

Sedan tog vi fram snön idag och lade upp i 3 skålar. Sedan skulle vi testa att hälla i olika saker för att se vad som hände med snön. Vi hade socker, salt och karamellfärg. 
Först hände det inte så mycket men efter ett tag ändrade det sig i alla skålar utom en.. I den med sockret var snön oförändrad, i den med salt så smälte snön sakta men säkert och blev vatten. Och i den med karamellfärg flöt färgen ut och allt blev rött till slut. Spännande tyckte barnen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar