Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

onsdag 7 februari 2018

Ballongexperiment

Idag gjorde vi på Björnen ett experiment som vi påbörjade i december. Vi fyllde ballonger med vatten och hängde sedan ut dem i trädet, sedan har de fryst och smält omvartannat Iochmed vädret.. Så vi valde att lägga in de som var kvar i frysen och idag tog vi fram dem för att fortsätta arbetet med dem.

Vi la dem på ett fat och klädde av ballongen från isklumpen.Sedan hade vi tagit fram två olika karamellfärger och salt, dessa skulle vi sedan hälla på på varsin isballong för att se vad som hände med dem. 
Spännande att se vad som händer!!


Barnen sa att det skulle smälta och det skulle bli isvatten, och det stämde ju! Men det tar lång tid. Det som hände var också att karamellfärgerna trängde in och ådrade sig på isblocken och den vi hade hällt salt på smälte fortare. 
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar