Lokattens förskola ligger på Hospitalsgatan 9. Förskolan ligger integrerad i ett bostadsområde med en lummig och trivsam innergård. Förskolan har två avdelningar, Björnen yngrebarn och Vargen äldrebarn
Syftet med denna blogg är att öka vårdnadshavares möjlighet till delaktighet i förskolans verksamhet och skapa ännu en informationskanal från förskola till dig som vårdnadshavare.

torsdag 15 februari 2018

Vargen

Här kommer lite av vad vi gjort på vargen i januari och februari.
Vi har gått många promenader för att titta efter fiskar. Vi har även tittat på de frusna vattenfallen och matat fåglarna. Vi har varit vid laxtrappan för att se om vi ser några laxar men det är nog lite för tidigt. Vi har tänkt att vi under våren ska gå regelbundet till laxtrappan för att se om vi får se laxarna leka.Barnen har gjort ett eget akvarium som sitter i hallen och vi har även gjort vår kub till ett akvarium/ hav. Barnen har börjat göra fiskar, hajar, valar och bläckfiskar till kuben. Vi har sett ett stort intresse för bläckfiskar bland barnen så det ska vi fortsätta arbeta med.
Vi gick även till mataffären för se vilka fiskar man kan äta. Det var framförallt lax som barnen visste att man kunde äta men även sill och strömming. Det fanns ett riktigt fiskhuvud i fiskdisken som var riktigt spännande!


Vi har även börjat göra fiskar i lera. Det blev många bläckfiskar!!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar